Sushi Rolls

Top Sushi Rolls die je absoluut moet proberen in ons Sushi Restaurant

In ons Japans restaurant Otaru biedt de kaart een ruime keuze als het gaat om Sushi Rolls.

Graag zetten we in deze blog de ingrediënten, kenmerken en smaken van de meest bekende Sushi Rolls uiteen.
 

Dragon Roll


De belangrijkste ingrediënten van de Dragon Roll zijn paling, komkommer en avocado. De plakjes avocado, die heel dun gesneden zijn, liggen boven op de rollen en zijn besprenkeld met een zoete palingsaus. Soms worden de plakjes ook nog gegarneerd met tobiko of sesamzaadjes. De smaak van de Dragon Roll is een beetje zoet en rokerig door de combinatie van gerookte paling en de palingsaus.
 

Rainbow Roll


De belangrijkste ingrediënten van de Rainbow Roll zijn krab of imitatie krab, avocado en komkommer, en dit dan aangevuld met een vissoort zoals tonijn, zalm of witte vis. De Rainbow Roll is zoals zijn naam al doet vermoeden; kleurrijk. De smaak is fris, door de komkommer, maar de smaak is tevens licht, door de vis.
 

Volcano Roll


De belangrijkste ingrediënten van de Volcano Roll zijn krab en avocado. Aan de bovenkant van deze roll zit gebakken vis in combinatie met een spicy saus. Vandaar de naam 'Vulcano Roll'. De smaak van deze roll is dan ook uitgesproken pittig maar door de mayonaise ook een beetje romig. De combinatie met rijst en groente maakt deze roll zeer smaakvol.
 

Crunchy Tempura Roll


Belangrijkste ingrediënten: tempura garnaal met groente zoals avocado of wortel. Van binnen is deze roll krokant en boven op de roll zitten vaak nog krokante flakes en een zoete paling saus. De smaak van deze roll is daardoor een verrassende combinatie van zoet en zout en krokant.
 

Spicy Tuna Roll


De belangrijkste ingrediënten van deze roll zijn natuurlijk tonijn, meer specifiek rauwe tonijn, en een pittige tonijn mayonaise. Eigenlijk is deze roll heel simpel. Wat deze roll zo smaakvol maakt is ook de beperkte ingrediënten en de versheid van de tonijn in combinatie met het romige van de mayonaise.
 

California Roll


De belangrijkste ingrediënten van de roll genoemd naar een grote Amerikaanse staat zijn imitatie krab, avocado en komkommer. Daarmee lijkt deze roll qua ingrediënten een beetje op de Rainbow Roll maar is deze qua vorm en smaak toch weer anders omdat deze California Roll aan de buitenkant rijst heeft en het zeewier binnen in de roll verwerkt is; inside-out. De smaak van deze roll is mild en romig. De vissmaak is zeer beperkt wat deze roll een favoriet maakt bij startende sushi eters.

Bovenstaande uiteenzetting geeft aan dat elke Sushi Roll is gemaakt om een unieke combinatie van texturen en smaken te bieden, die tegemoetkomt aan een verscheidenheid aan smaken en voorkeuren in de wereld van sushi. Ze zijn allemaal lekker en zeker de moeite waard om te proberen. Ook trek gekregen? Reserveer dan snel een tafel bij ons Sushi Restaurant Otaru. U bent alle dagen van de week welkom voor lunch of diner. En afhalen is ook mogelijk!