Sushi restaurants en 5 soorten sushi

Sushi restaurants en 5 soorten sushi

5 verschillende soorten sushi die je kunt proberen bij sushi restaurant Otaru

Ben je geïnteresseerd in verschillende soorten sushi die je kunt proberen bij sushi restaurants? Dan maken wij je graag wegwijs in het land van Sushi.

 1. Nigiri: Dit is wellicht de meest bekende vorm van sushi. Nigiri bestaat uit een handgevormd bolletje sushi-rijst met daarop een stukje vis of zeevruchten. Vaak wordt het geserveerd met een klein beetje wasabi tussen de rijst en de vis, en soms gebonden met een dun reepje zeewier.
   
 2. Maki: Deze gerolde sushi is heel populair. Maki wordt gemaakt door ingrediënten in zeewier (nori) te rollen, met de rijst binnen of buiten. Klassieke voorbeelden zijn de California Roll en de Tuna Roll.
   
 3. Sashimi: Technisch gezien geen sushi, omdat er geen rijst bij komt kijken, maar wel een must-try voor visliefhebbers. Sashimi bestaat uit dun gesneden rauwe vis of zeevruchten, vaak geserveerd met sojasaus en wasabi.
   
 4. Temaki: Ook bekend als handroll. Dit is een kegelvormige sushi, waarbij nori gevuld wordt met sushi-rijst, vis, en andere ingrediënten. Het is leuk om te eten en vaak een meer informele optie.
   
 5. Uramaki: Dit is een omgekeerde rol waarbij de rijst aan de buitenkant zit. Een bekend voorbeeld is de Dragon Roll, die vaak gevuld is met eel of krab en avocado, en bedekt met een laagje dunne avocado-schijfjes.
Elk van deze soorten biedt een unieke ervaring en smaak. Het is zeker de moeite waard om ze allemaal eens te proberen wanneer je ons Otaru Japans- en sushi restaurant bezoekt!
 

Vegetarische Sushi.

Er zijn ook veel vegetarische soorten sushi, een heerlijke keuze voor diegenen die geen vis en/of vlees eten.

 • Kappa Maki (Komkommer Roll): Een simpele, maar verfrissende sushi roll gemaakt met komkommer en sushi-rijst, gerold in nori.
   
 • Avocado Roll: Romige avocado, soms gecombineerd met komkommer of andere groenten, gerold in sushi-rijst en nori.
   
 • Shiitake Maki: Gemaakt met gemarineerde en gegrilde shiitake paddenstoelen, wat een rijke, umami-smaak geeft.
   
 • Tamago Nigiri: Dit is een zoetige, gelaagde omelet op een bedje van sushi-rijst, vaak gebonden met een dun reepje zeewier.
   
 • Uramaki met Groenten: Deze omgekeerde rollen kunnen gevuld zijn met een verscheidenheid aan groenten zoals zoete aardappel, asperges, paprika, en avocado.
   
 • Inari Sushi: Dit is een zakje van zoet, gekookt tofuvel (aburaage) gevuld met sushi-rijst. Soms worden er extra smaakmakers of groenten aan de rijst toegevoegd.

Veel sushi restaurants kunnen ook bestaande sushi rolls aanpassen met vegetarische ingrediënten. Het is altijd een goed idee om te vragen naar de vegetarische opties.

Is Sushi gezond?

Sushi kan gezondheidsvoordelen bieden, vooral als het met zorg en aandacht en met verse ingrediënten wordt bereid. Veel soorten vis die in sushi worden gebruikt, zoals zalm en tonijn, zijn rijk aan Omega-3 vetzuren. Deze zijn goed voor het hart, helpen bij het verminderen van ontstekingen en kunnen de hersenfunctie ondersteunen. Daarbij hebben de meeste soorten Sushi weinig calorieën. Dit maakt ze tot een goede keuze voor mensen die hun calorie-inname willen beheersen. Sushi is rijk aan eiwitten door het gebruik van vis, zeevruchten en/of tofu in sushi. Afhankelijk van de ingrediënten kan sushi bronnen bevatten van jodium (uit zeewier), vitamine A, vitamine D, en verschillende B-vitaminen. En dus bevatten de meeste soorten sushi essentiële mineralen en vitaminen. Sushi wordt vaak gegeten met ingelegde gember en soms gefermenteerde sojabonen, die beide gezondheidsvoordelen kunnen bieden zoals het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

Het is echter belangrijk om op te merken dat het eten van sushi ook enkele gezondheidsrisico's kan meebrengen, vooral als het gaat om rauwe vis (risico op parasieten en bacteriën) en een hoog natriumgehalte (door sojasaus en bepaalde marinades). Daarom is het belangrijk om sushi te consumeren van betrouwbare bronnen en met mate, vooral als je zwanger bent of een verzwakt immuunsysteem hebt.

Reserveer snel een tafeltje bij onze otaru sushi restaurant.