Sushi eten altijd een goed idee

Sushi eten altijd een goed idee

Het eten van Sushi is eigenlijk altijd een goed idee.

Sushi is heerlijk als het gaat om een lunch, een diner, een tussendoortje of een uitgebreide borrelhap. Sushi is gewoon enorm lekker. Goede Sushi is met zorg bereid met de meest verse ingrediënten. In de meeste Sushi restaurants is er veel om uit te kiezen: Maki, Sashimi, Nigiri, Temaki. En de ruime keuze maakt Sushi eten zo leuk, steeds weer een andere smaak! Er zit bijna altijd wel iets lekkers tussen voor iedereen. Hou je meer van vis of meer van vlees of meer van groente? Met sushi staan, indien gewenst alle keuzes op tafel. Na het eten van Sushi geniet je van het feit dat Sushi makkelijk te verteren is. Het geeft een voldaan maar niet een vol gevoel. Dat maakt Sushi ook zo geschikt voor een lunch, want na een Sushi lunch blijf je fris in de middag.
 

Daarbij komt dat Sushi hartstikke gezond is.

In vis zitten goede voedingsstoffen, maar je neemt van Sushi ook telkens kleine hapjes. Telkens een keuze maken en dat hapje proeven maakt dat je lekker lang kan tafelen, je gezellig lang over de maaltijd kan doen en alles met kleine porties in het lichaam komt wat weer gezond is en eerder een voldaan gevoel geeft.

Het eten van sushi wordt vaak gezien als een sociale activiteit, wat het een perfecte keuze maakt voor uitjes met vrienden of familie.

Maar misschien wel het leukste van Sushi is dat het voor het eten zo ontzettend mooi is om naar te kijken. Vaak zie je dan ook dat bezoekers van een mooi Sushi restaurant de maaltijd eerst fotograferen en delen met vrienden op Instagram of Facebook om dan te gaan genieten van het heerlijks op tafel.

Door de diversiteit aan smaken en ingrediënten kan het eten van sushi een geweldige ervaring zijn! Of je nu houdt van traditionele nigiri, innovatieve rolls of vegetarische opties, er is voor ieder wat wils. 
 

Dus de conclusie is simpel;

Sushi eten is altijd een goed idee!
  • Het is gezond en licht verteerbaar. Niet alleen doordat de ingrediënten gezond zijn; vis is over het algemeen gezonder dan vlees. En dat groenten gezond zijn is algemeen bekend. En daarbij maakt het langzaam eten van kleine hapjes dat het lichaam Sushi makkelijk verteerd.
  • Er is veel keuze, niet alleen vis maar ook vlees en groente. Maar dan hebben we het alleen nog maar over de ingredienten. Deze ingredienten kunnen ook op zeer veel verschillende wijzen gemaakt en gepresenteerd worden; traditioneel, innovatief de keuze en mogelijkheden worden steeds uitgebreider.
  • Door de ruime keuze is er altijd wel een smaak voor iedereen. Door de diversiteit van Sushi is bijna altijd iedereen van het gezelschap tevreden. Degene die van verse vis houdt komt sowieso aan zijn trekken maar ook degene die liever groenten eet of meer van vlees dan van vis houdt vindt iets lekkers op zijn bord.
  • Het geeft geen vol gevoel na de maaltijd, door de licht verteerbare ingrediënten en de manier waarop je met elkaar sushi eet: Altijd even overleg wie welke sushi wilt als volgende; "Heb jij die al gehad?" "Ik heb er van die al eentje genomen" , "Nee, neem jij die maar, ik neem deze". Iedereen die regelmatig Sushi eet met gezelschap zal dit herkennen.
  • Het is gezellig eten omdat je er met elkaar lekker lang over kan doen. Samen eten van hetzelfde bord en toch zo hygiënisch.
  • Het is prachtig om naar te kijken en heel mooi om te fotograferen. Hoe vaak zie je het niet? De prachtige Sushischaal wordt door de ober op tafel gezet en iedereen aan tafel pakt zijn of haar mobiel en maakt een mooie foto die we dan binnen enkele ogenblikken online kunnen zien op Facebook of op Instagram.
 

Wat is een lekker sushi restaurant?

Als je besluit om gezellig met elkaar uit eten te gaan dan wil je uiteraard wel naar een lekker restaurant waar het eten gewoon goed is.  Ook als je naar een Sushi restaurant gaat, maar hoewel er veel sushi restaurants zijn zijn ze niet allemaal even goed.
De belangrijkste verschillen: 
  • All you can eat. In een all you can eat sushi restaurant is de keuze vaak beperkter, meestal betreft het hier alleen Sushi. En dan is het vaak ook nog Sushi met best veel rijst.
  • A la carte; hier heb je vaak meer keuze dan alleen sushi. De gerechten zijn exclusiever, de kwaliteit is vaak beter maar de prijs is navenant vaak ook wel iets hoger.

Hoe vind je een lekker sushi restaurant?

Voordat je gaat reserveren is het aan te bevelen om eerst bij jezelf te rade te gaan wat je lekker en belangrijk vindt. Als je dat eenmaal duidelijk hebt dan is het advies; lees reviews, vraag bij bekenden naar hun goede ervaringen en kijk op google en social media. Bepaal dan waar je lekker Sushi gaat eten en geniet!

Sushi eten? Gewoon vaker doen! Reserveer vandaag nog een tafel bij Otaru Sushi Restaurant Amsterdam

Geniet ervan!