Sushi en voordelen voor jouw gezondheid

Sushi en voordelen voor jouw gezondheid

Sushi is een gerecht waar mensen over de hele wereld van genieten.

Steeds meer zie je dat Sushi restaurants en Sushi bars openen in de grote steden maar ook in de voorsteden en de dorpen erom heen. En niet voor niets! Sushi is makkelijk te eten als lunch, als tussendoortje maar ook als uitgebreid diner in de avond. Daarbij is Sushi heel erg lekker en Sushi is heel erg gezond.

Jazeker!! Het eten van Sushi heeft voordelen voor de gezondheid. En Sushi heeft heel veel mogelijkheden en vairiaties, hierdoor verveeld het nooit om Sushi te eten. 
 

Sushi is gezond

En dat is maar goed ook; het eten van Sushi is goed voor je hart, voor je hormoonhuishouding, voor je metabolisme, het kan helpen om kanker te voorkomen, het versterkt het immumsysteem en het verbetert je bloedsomloop.

De reden dat het eten van Sushi goed is voor je hart is omdat Sushi veel geconcentreerde omega-3 vetzuren bevat, deze vetzuren helpen als het gaat om het voorkomen van verstopte aders en erger nog; verstopte slagaders. Daarbij helpt Omega-3 met het verlagen van de bloedruk.  De soorten sushi die bijzonder rijk zijn aan omega-3 zijn onder andere meerforel, haring, tonijn en zalm.

Het eten van Sushi helpt ook als het gaat om de regulatie van de hormonen in het lichaam. Sushi is gewikkeld in dunne vellen zeewier, nori. Zeewier bevat mineralen zoals jodium en jodium is weer heel goed voor de werking van onze schildklier. Jodium in de juiste hoeveelheid helpt de hormonen in balans te brengen en daarmee is het weer goed voor je stofwissling of wel je metabolisme. Vis bevat veel eiwitten en weinig vet en calorieën. Dit is een combinatie die geweldig is voor onze stofwisseling. Eiwitten van hoge kwaliteit met weinig calorieën kunnen het vermogen van ons lichaam om goed te functioneren, nieuwe cellen aan te maken en energie te metaboliseren aanzienlijk stimuleren, wat ons sterk en gezond houdt.

De wasabi en de gember die in veel sushi verwerkt worden, zijn goede ingrediënten als het gaat om het voorkomen van kanker omdat beide antikankerverwekkende eigenschappen hebben vanwege hun antioxidantverbindingen. Deze antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen te neutraliseren en daardoor de kans om hun vermogen om te muteren in kankercellen te verminderen. Overigens willen we hiermee niet suggereren dat het eten van Sushi voorkomt dat je ooit kanker kan krijgen.

Wasabi en gember hebben naast antioxidanten verbindingen ook antibacteriële eigenschappen wat weer goed is voor je immuunsysteem. En een goede boost aan je immuumsysteem is altijd goed.

Zowel vis alsook sojasaus - twee belangrijke elementen van sushi, bevatten veel ijzer. Wanneer je voedsel eet dat veel ijzer bevat, kan het je rode bloedcellen stimuleren, met name door de aanmaak ervan te bevorderen. Hoe meer rode bloedcellen je hebt, hoe beter je bloedsomloop is. En een goede bloedsomloop helpt weer bij een goede stofwisseling, een gezonde huidskleur, gezonde haargroei en het genezingsvermogen.

Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, is sushi niet alleen heerlijk, maar ook een heel gezond gerecht. Het is een gezond voedingsmiddel dat je lichaam voorziet van veel benodigde voedingsstoffen en mineralen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat, hoewel een gemiddeld stukje sushi slechts 200 calorieën bevat, dit aantal snel kan verdubbelen, zo niet verdrievoudigen, wanneer je mayonaise-gebaseerde sauzen en tempura coatings toevoegt. Het is dus zaak dit laatste met mate te nuttigen om bovenstaande gezondheidsvoordelen te behouden.

Wilt u graag lekker eten, gezelligheid en gezondheid combineren tijdens een lunch of op een avond? Maak dan snel een reservering bij Otaru, wij zijn open voor lunch en diner.